2012. június 1., péntek

Lezárult az első szavazás - indul a második!

A közel két hónapja indult blog életében elérkezett az első komolyabb mérföldkő - véget ért az első voksolási időszak. Áprilisban összesen 114 fotó került beküldésre a pályázók által, mely alkotások mindegyike különleges tartalommal bír.

Az első helyért szoros csata zajlott - a győztes Gaál Benjámin lett az Orgona - kicsit másképp címet viselő fotójával, melyet 822 szavazattal sikerült elnyernie. Gratulálunk! A Pajtás fényképező átvételének módjáról e-mail értesítőt küldünk.


A győztes kép:





A másik fontos közlemény a májusi képekből indult szavazás bejelentése. A nyereményjáték lebonyolításával kapcsolatos problémákat részben a Ti véleményetekre alapozva próbáljuk kiküszöbölni, ezért az aktuális képekre már nem csak szavazni tudtok, de egy független zsűri előtt is megmérettetésre kerülnek a felvételek.

Ezenfelül a voksolás formája is átalakul - mostantól a fejlécen található fülön keresztül érhetitek majd el egyszerűen, "Szavazás" címmel, modernebb kivitelben.

Tehát június 30-án este, már egyszerre két győztest is kihirdetünk, akik a Korok, Képek, Kamerák című fotográfia-történeti könyv 1-1 példányát vehetik majd át.


Várjuk továbbra is az újabb alkotásokat és az építő jellegű kritikát a közzétett fotókról, valamint az észrevételeket a blog működésével kapcsolatban!

17 megjegyzés:

  1. Biztos mind 3-an ismeritek egymást. :-) Már az elején eldőlt, hogy ki nyeri meg. Röhej volt a szavazás. Párszor belenéztem, természetesen nem a két sok szavazatot kapottra voksoltam. Igaz, a Pápa kép kidolgozatabb fotó volt, a levelet már a monogram elhelyezése is zavarja. középre fel. Egoista! Volt Náluk sokkal jobb fotó is. Legközlebb neveket tegyetek ki, ne képeket. Majd Fyaky és Benjamin mellé írd oda, hogy ismerős. :-) Ne vicceljetek, ez egy rémes szavazás volt! gyenge kezdet, átvert nézőkkel. A Trükk a levélben. Újra szavaztátnám az embereket, egy értelmes rendszerrel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ismeretlen!

      A blognak és a szavazásnak semmi köze az általad leírt, paranoid tartalmú hozzászóláshoz. Tudom, hogy szinte általánosan elfogadott tény korunkban a "csalás" alkalmazása és a becsület, a humánus gondolkodás már-már nevetség tárgya lett. Ezért tűnhet számodra hihetetlen dolognak az, hogy valaki ismeretlen személy(ek)nek indítson díjmentes játékot.

      Az első szavazás technikailag problémásnak bizonyult, ezért kellett változtatni a fent leírtak szerint. A beküldők közül voltak akik csak meg akarták mutatni a fotóikat, míg másoknak a Pajtás nyeremény volt az álmuk munkáik bemutatása mellett.

      Törlés
  2. Kedves Névtelen!:) Örülök, hogy ennyire elnyerte a tetszésedet a képem, biztos neked is sok hasonló jó képed van!:) A monogram, amit egyébként vízjelnek hív a fotós társadalom, minden olyan fotós képén ott van, aki ad magára valamit is, továbbá hamisítás, idegen felhasználás ellen is fegyver. Kicsit gondolkozz el azokon amiket leírtál, mert a valósághoz sajnos nincs köze. Tegnap éjfélig itt ültem, és szorgalmasan kutattam néhány szavazat után pár ismerős segítségével. Munkámnak meglett a gyümölcse, sajnálom, hogy ez téged ennyire irritál. Egyáltalán nem ismerem a vezért, a versenyre a felhívást a Facebookon találtam!;) Ez a verseny erről szólt, magadnak kellett kampányolni. Ez nekünk kettőnknek sikerült a legjobban, ezúton gratulálok Fyaky-nak is, élvezet volt ebben a szoros csatában részt venni!:) A szavazási rendszerrel én sem értettem teljesen egyet, de mivel ez volt, ezt kellett szeretnem, ebből próbáltam kihozni a legjobbat!
    Jó tanács: kicsit gondolkodj, mielőtt leírsz bármit is, hasznos dolog lehet!:) Természetesen kitarthatsz a véleményed mellett, de legalább Fyaky, az admin és én tudjuk, hogy mi a valóság.
    További sok sikert az ehavi versenyzőknek!:))

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok Benjámin! Nekem nagyon tetszett. Kedves NÉVTELEN! Feleslegesen ne sértegess már itt senkit! Küldj képet és akkor reklamálj. Így igaz, nem ismerem sem az admint sem a Benjámint. A facebookon találtam Rá én is az oldalra. :-) ÁÁÁÁÁ Nem is pazarolom a szót...

    VálaszTörlés
  4. Mitől lenne egoista, hogy ráírta a nevét és a kép tetejére tette? Rengeteg képen rajta van a készítő neve, szerintem ez természetes. Ha alulra teszi a nevét, annak van valami jelentősége??? Nagyon szép képek, csak gratulálni tudok. Az internetes szavazásnál elkerülhetetlen, hogy a közösségi oldalakon meghirdessük képünket. Ezt is jól lehet használni, nincs vele semmi gond.

    Még egyszer gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Felhivnám a figyelmet egy òriási hibára a mostani szavazással kapcsolatban, mégpedig hogy annyiszor szavazhatok a saját fotòmra ahányszor nem szégyenlek. Ezt sajnálatos mert én is indultam és ez így inkább kattingatòs verseny lesz mint fotò verseny!

    Remélem ezt ki lesz küszöbölve.

    Üdv! Kovács Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a blogger szavazás rendszerének a hibája. Ezt úgy lehetne kiküszöbölni, hogy a szavazást regisztrációhoz kötik. Sajnos a bloggernél nincs ilyen opció. Ezt Joomlánál vagy más komolyabb portálmotornál lehetne megoldani. Ott is megvan az esély, hogy valaki több fiókkal regisztrál, de az hosszadalmasabb és kisebb azért az esély. Mondjuk a szavazók száma is kevesebb lenne.

      Törlés
    2. Csak így akkor nem sok értelmét látom sajnos az egésznek. Kár érte :(

      Törlés
    3. Az elozo szavazas is ilyen volt...ott sem zavarta a rendszert, hogy ki merre hanyszor. ..most viszont ketfele 'gyoztes' lesz. :-) Egy szavazos es egy zsuris. Ez fair. (gondolom en) Egy-egy. Szerintem mas szavazorendszert is lehet blog-ban hasznalni.

      Törlés
  6. Attila, Fyaky köszönöm szépen!:)

    VálaszTörlés
  7. Ez most fotós verseny vagy szavazat beszervezési verseny?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A téma már túl van tárgyalva...:)

      Törlés
    2. Kedves Névtelen!

      A szavazás jelenleg az egyik mód a havi nyertes kiválasztásához a zsűris döntéshozatal mellett; később már csak a független bizottság fog dönteni.

      Törlés
  8. Nem értem... komolyan nem értem az embereket! Ha ki van írva, hogy szavazz, ez számomra azt jelzi, hogy én is kitehetem bárhova, hogy "sziasztok ITT a képem, ha tetszik like... mert annyira szeretném mondjuk jelen esetben a könyvet." Teljesen egyértelmű nem? Az elégedetlen, egyet nem értő magyar mindenünket, akiknek soha nem felel meg semmi... már megint feleslegesen pötyögök...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem feleslegesen!:) Legalább újra le van írva az értelmes vélemény! Én is továbbra is kitartok a véleményem mellett, amit most te is ecseteltél. Ezen felül legalább vállalják az illetők a nevüket, ne névtelenül próbáljanak meg zavart kelteni...-.-
      Sok sikert Neked az ehavi versenyben, a színházas képed nálam TOP5! ;)

      Törlés
  9. Nem tudom, mennyire lenne itt praktikus, letiltani a névtelenül írókat, azaz csak regisztrált felhasználók tudnának hozzászólni az eseményekhez... A saját blogomban pont ma állítottam ezt be. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  10. Mindent leírtak az előttem szólók!

    Sok szavazatot mindenkinek és még rengeteg ilyen szemet gyönyörködtető képet az oldalra :)

    Üdv Spenot!

    VálaszTörlés